søndag den 10. oktober 2010

Mine bedste hårtips 1

Når jeg en sjælden gang slår håret ud, får jeg ofte mange søde kommentarer omkring mit hår. Det bliver jeg altid rigtig glad for, da hårplejning er noget, jeg går rigtig meget op i. Jeg tænkte derfor, at det var på tide at dele lidt ud af mine bedste hårtips og fortælle om hvilke produkter, jeg bruger. Jeg har langt fra noget vidunderhår, men jeg har fra naturens side måske alligevel været lidt heldig, at få noget hår, som er meget medgørligt og ikke ligefrem slasket og tyndt, hvilket jeg selvfølgelig ikke kan tage æren for. Men det er klart, at langt hår kræver god pleje, da det ellers nemt kommer til at se slidt og ødelagt ud. For at det ikke skal blive en hel roman, deler jeg mine hårtips op i to, hvor det andet indlæg kommer i morgen. Håber I kan bruge det til noget, for her kommer i hvert fald første del, som handler om shampoo og balsam.

Der findes jo simpelthen så mange forskellige mærker og varianter af hårprodukter, og selv har jeg endnu ikke noget ensstemmigt favoritmærke. Der er dog én ting, som jeg vægter højt - nemlig hvor naturligt produktet er. Essensity serien fik jeg af Billigvoks, og jeg har faktisk været meget positivt overrasket. Nogle husker måske Kevin Murphy produkterne, som jeg fik med et Cover abonnement. Jeg har kun har prøvet dem i en måneds tid, men det kunne meget muligt være et mærke jeg vender tilbage til, når bøtten er ved at være tom. Moisture Injection Conditioner fra Toni & Guy er en balsam jeg vender tilbage til igen og igen. Det er uden tvivl den bedste balsam, jeg nogensinde har prøvet, og den gør håret helt fantastisk blødt og lækkert. Så af alle mine produkter, får denne den største anbefaling med på vejen.

Generelt tror jeg ikke, at det er hvilke produkter man bruger, der er vigtigst, men derimod hvordan man plejer håret. Jeg bruger balsam ved hver hårvask eller en hårkur, hvis jeg har ekstra tid, og det er nok faktisk et af de bedste tip, jeg kan give - beklager, hvis du allerede gør det. Et andet godt råd, hvis man vil have velplejende hår, er at gå i en stor bue udenom hårfarvning. Selv lærte jeg det på den hårde måde. Sidst i folkeskolen fik jeg (ligesom alle andre) lyst til at farve mit hår og som sagt så gjort. Sidst jeg farvede mit hår er over tre år siden, men i dag kan jeg tydeligt se, hvor skadet mit hår er blevet af de tre hårfarvninger, det endte med, før jeg fik lyst til at få min gamle hårfarve igen. Der er stadig lidt af farven tilbage, så det er nemt at se, hvor slidt den del af håret er, som engang har været farvet (selvfølgelig er den del af håret også ældre, men i forhold til før jeg fik farvet mit hår, er der stor forskel). Så aldrig mere hårfarvning til mig. Hvis du farver dit hår, kan det derfor kun understreges hvor vigtigt det er, at pleje håret ekstra.

Det var første omgang - håber I vender tilbage i morgen til sidste del.

6 kommentarer:

 1. Hvor køber du balsamen henne af? Jeg har selv langt hår og bruger balsam hver gang jeg er i bad osse, men er på kig efter et ordentligt produkt, så tror jeg vil prøve det :)

  SvarSlet
 2. Hvis du tænker på den fra Toni & Guy, så kan det købes i matas. :)

  SvarSlet
 3. Du starter med at skrive, at du vægter naturlighed rigtig højt. Hvordan ser de ud med parfume og parabener i de produkter, du nævner?

  SvarSlet
 4. Anonym: Murphy og Essensity serien bliver begge betegnet som så naturlge som muligt. Så er der Body Shop (hårkuren, som ligger nederst), som jo også er rimelig naturlige. Så her er Toni & Guy undtagelsen, der er ganske almindelige hårprodukter.

  SvarSlet
 5. Med hensyn til parabener og parfume. Der er så vidt jeg kan læse kun parabener i den fra Body shop (den ene er under "grønt lys" mens den anden er under "gult lys" - læs mere her: http://dinhverdag.astma-allergi.dk/deklarationer/forbruger/parabener), så det vil jeg ikke vurdere som noget, man skal være bange for. Der er parfume i alle produkter. Men jeg synes det er meget svært, at finde en god shampoo uden parfume. Selv nogle af Matas' stribede er der parfume i.

  SvarSlet
 6. Super, tak for svar, så må jeg på udkig i matas :)

  SvarSlet