tirsdag den 17. august 2010

I dag har jeg

...syet på mine bukser. I går fik jeg syet lommerne og i dag blev buksebenene færdige.

...løbet en tur i regnvejr (det er ikke så slemt som det lyder, og kan faktisk anbefales).

...læst det nye Eurowoman.

...lavet (og spist) madpandekager med laksestuvning.

Der er flere, der har spurgt, hvad jeg skal lave i mit sabbatår, og jeg må nok skuffe med at sige, at jeg altså ikke skal lave noget særligt. Hvis jeg får råd, vil jeg gerne ud at rejse, men hvis det bliver tilfældet, bliver det kun et par uger. Jeg var egentlig blevet lovet 30 timer om ugen på mit arbejde, men da det ikke kunne lade sig gøre alligevel, arbejder jeg nu kun 2-3 gange om ugen. Og selvom jeg selvfølgelig er træt af alle de penge, jeg kunne have tjent, så synes jeg egentlig, at det er meget hyggeligt at gå rundt herhjemme. Jeg har tid til ting, jeg ellers ikke ville have haft tid til, og selvom jeg måske ikke får lavet så meget når det kommer til stykket, så går dagene alligevel hurtigere end jeg havde troet. Ulempen er, at jeg er lidt for god til at sige "det når jeg i morgen", hvilket jeg så ikke gør, men fordelen er, at jeg har lyst til at starte en masse småprojekter, som jeg heldigvis bliver bedre og bedre til at gøre noget ved. Fx er jeg nu startet på 5. uge af min løbetræning, hvor jeg indtil videre har løbet 3 gange om ugen uden at springe over en eneste gang - okay, nu elsker jeg også at løbe, but still. Derudover er der selvfølgelig mit bukseprojekt, som jeg aldrig ville have gjort noget ved, hvis jeg gik i skole. Målet med mit sabbatår må derfor være: flere syprojekter og en løbetræning der bliver holdt til punkt og prikke - og selvfølgelig tjene nogle penge, så jeg endelig kan få råd til den Mac.
Er du også lige startet på et sabbatår - eller har været der - og i så fald, hvad får eller fik du tiden til at gå med?

13 kommentarer:

 1. Jeg arbejdede og arbejdede for at få råd til at tage på højskole. Jeg kunne også have brugt pengene på at rejse, hvilket min udlængsel i dag lider under, men højskolen var noget af det bedste, jeg har gjort, og relevant ift. journalistikken, som jeg læser i dag.

  SvarSlet
 2. Jeg er også lige blevet færdig, og har været i lidt af en krise over hvad jeg nu skulle. Jeg har pt fuldtid i en vuggestue - det holder dog ikke så længe, så er jeg lidt på bar bund mht. arbejde. Er dog helt sikker på at jeg får fuld tid somewhere, somehow (det skal jeg!). Så er jeg ved at tage kørekort - det skal jeghave for at være guide, som jeg overvejer. Tror jeg tager på guideskole her i november og så tager ud som guide en sæson eller to - altså holder måske to sabbatår, så kan jeg tjene penge det sidste halve år. Grunden til at jeg vil tage ud som guide, er fordi jeg først vil tage en bachelor i antropologi og derefter en kandidat i turisme. Derfor tænker jeg at det måske er godt med noget erhvervserfaring, hvis jeg vil ind for turistbranchen på et ''højere'' plan!
  Dér fik du heeele historien! Jojo,

  SvarSlet
 3. Jeg elsker din blog! Men lige et hurtigt spørgsmål, hvilken skabelon bruger du her på blogspot? (:

  SvarSlet
 4. I slutningen af august starter jeg på studie, efter to sabbatår, hvor jeg har arbejdet i en tøjbutik. Tiden er gået alt, alt for stærkt; wow, den flyver afsted - det er slet ikke til at tro, at der allerede er gået to år. Nyd dit/dine år - det er skønt, at have fri om aftenerne, uden, at have lektier hængende over hovedet (:

  Julie

  SvarSlet
 5. Jeg er også blevet færdig med gymnasiet her i år, og jeg skal også holde et eller to sabbat-år nu :) Jeg skal ud og rejse og opleve ting (jeg har altid haft en udlængsel ;) ), så derfor skal jeg bare arbejde og arbejde. Jeg har fået et job nu, men jeg skal finde et til, for at få råd til den rejse jeg ønsker - som er på 2 eller 3 måneder :)Men ellers så nyder jeg ligesom dig at have tid til nogle ting, som man ellers ikke ville have pga. gymnasiet, lektier og afleveringer! :P Så for mit vedkommende betyder det mere tid til at male/tegne, læse bøger og se film :D
  Og så må vi se om jeg vælger at studere næste år, eller tage et til sabbat år :)

  //Holly

  SvarSlet
 6. de ser virkelig flotte ud de bukser!

  SvarSlet
 7. Sikke mange fine svar. :)

  Der er også flere der har nævnt højskole for mig, men det siger mig ikke så meget egentlig, og jeg er også bange for, at det ville være så dyrt, at jeg faktisk ikke får råd til at spare penge op.

  Sophie: Prøv at kigge her: http://pagik.blogspot.com/2010/01/layout-guide-hvordan-er-det-liige-man.html

  Anna: Jeg krydser også fingre for, at de bliver ligeså flotte på. ;)

  SvarSlet
 8. kunne du evt. når du var færdig lave en diy?

  SvarSlet
 9. Jeg blev også student i år og har lige fået mig et fuldtidsjob.
  Synes ofte folk spørger mig om hvad jeg vil lave det næste år eller to, og jeg ved det simpelthen ikke! Det eneste jeg ved er, at jeg vil arbejde en del så jeg kan få tjent en masse penge, men hvad jeg vil bruge de penge på har jeg endnu ikke fundet ud af. Om det bliver en rejse, et højskole ophold, en lejlighed eller noget helt andet ved jeg ikke.
  Jeg synes egentlig det er meget rart ikke sådan at have nogle faste planer for fremtiden og bare finde ud af det på vejen :)

  SvarSlet
 10. Annelouise: Det er meget kompliceret med mønster og sådan noget, så det ville ikke rigtig kunne lade sig gøre desværre.

  Anonym: Lige præcis. Jeg vil også hellere bare tage det som det kommer. Det er jo ærgerligt hvis man skal bruge sit friår på at gå rundt og stresse over alt muligt. :)

  SvarSlet
 11. Det er måske mærkeligt, at sige i denne her sammenhæng, men nogle af de ting du siger, minder mig om noget fra "Trækopfuglens krønike" af Haruki Murakami. Hvis du har dejlig god tid, så er det den mest fantastiske bog JEG har læst, og så er den meget inspirerende!
  p.s. jeg ved ikke så meget om det her, fordi jeg ikke selv er blevet student endnu, det var bare en tanke..

  SvarSlet
 12. Tusind tak for anbefalingen! Den vil jeg da lige se på, når jeg har læst den bog jeg er i gang med nu færdig. :)

  SvarSlet
 13. Hej Pernille :)

  Jeg har også valgt at tage mig et sabbatår - jeg droppede ud fra gymnasiet, fordi jeg simpelthen forsømte det mere og mere, pga skoletræthed. Mit sabbatår indtil videre har jeg faktisk bare sovet væk, er kommet ind i en dårlig rytme. formålet med mit sabbatår var at jeg ville tabe mig, få bedre kondi og finde mig et arbejde og tjene op til et kamera og en bil måske og min komne uddannelse :)
  Jeg har gået og lavet ingenting siden febuar og jeg synes tiden har gået så hurtigt, det føles som om jeg slet ikke har nået det jeg gerne ville.
  Men nu er jeg gået igang på en slankekur, og min veninde vil vise mig et løbeprogram, så vi skal løbe 2 gange om ugen, og til vinter bytter vi det ud med svømmehallen :)
  Men ellers får jeg tiden til at gå med at overvinde min 'dovenhed' og få mere energi og prøver at pleje mig selv.

  Har du ellers nogle gode ideer til andet man kan foretage sig på sit sabbatår?
  Og det med at rejse synes jeg er en super ide!

  Mvh
  Pernille

  SvarSlet