torsdag den 25. juni 2009

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain


Dette er uden tvivl min ubestridte yndlingsfilm. Jeg kan blive ved med at se den igen og igen og stadig være lige meget underholdt og rørt. Filmen er filmet på en helt vidunderlig måde, som jeg aldrig har set før, og mest af alt elsker jeg starten og faktisk hver gang den franske mandestemme André Dussollier beskriver tingenes gang. Jeg kan på en eller anden måde identificere mig med hovedpersonen Amélie, som lever i sin egen verden fyldt med fantasi men også usikkerhed, og det er måske det der gør, at jeg holder så meget af denne film. Den fabelagtige Amélie fra Montmartre (som den er bedre kendt som på dansk) er sikkert kendt af de fleste, men for dem, der endnu ikke har set den, kan jeg kun varmt anbefale den. Den er efter min mening fortryllende.

8 kommentarer:

 1. Jeg kunne ikke være mere enig. Og så kan den jo købes for sølle 25 kr

  SvarSlet
 2. Det er nemlig lige præcis FILMEN.

  SvarSlet
 3. Den er uden tvivl også min ynglings film, især musikken syntes jeg er fantastisk. Jeg elsker filmmusik og efter min mening topper Yann Tiersen med musikken til Amélie. :)

  SvarSlet
 4. Hej Karoline, jeg er helt enig. Har du set "goodbye lenin"? Det er også ham der har lavet musikken til den. Og den er (næsten) ligeså fantastisk.

  SvarSlet
 5. Det er også min yndlingsfilm :) Det var faktisk den der var med til at jeg flyttede til Paris!

  SvarSlet