søndag den 5. september 2010

"Hvordan får du dine billeder så store?"

Dette er et spørgsmål, som jeg får op til flere gange om ugen. Jeg plejer at henvise til en guide af ByKatrine, men hendes blog er desværre ikke længere tilgængelig, så det kan jeg ikke længere gøre. Derfor har jeg nu lavet en guide, til alle dem der spørger, og til dem der måske sidder derude og ikke tør spørge. Det er meget simpelt, og det er virkelig nemt at finde ud af, når man først kender tricket. Tricket går ud på, at man skal uploade sine billeder via en anden hjemmeside. Guiden her er til Photobucket, som jeg selv bruger. Der findes mange andre gratis hjemmesider til samme formål, men jeg bruger Photobucket, da det er nemt, og man har samling på sine billeder.

1. Start med at oprette en bruger på Photobucket.com. Det er gratis at oprette en bruger, men med tiden vil du måske opleve, at du opbruger din plads, og så kan du blive nødt til at opgradere din bruger, hvor du til gengæld vil få ubegrænset plads til at uploade billeder. Jeg løb selv tør for plads for lang tid siden, og prisen for at opgradere ens profil er så relativ lille, at jeg ikke engang kan huske, hvad jeg betalte. Læs evt. mere her. Det skal selvfølgelig siges, at man aldrig er tvunget til at opgradere sin profil. Man skal bare huske at holde øje med ens lagerplads, så ikke man overskrider den.

2. Når du har oprettet din profil, er du klar til at uploade dine billeder. Tryk blot på den grønne knap, og åbn de billeder du ønsker uploadet. Hvis du har en gratis profil, er det desuden på denne knap du kan holde øje med din lagerstatus.

3. Når dit billede er blevet uploadet vil dette dukke op. Her kan du tilføje en titel, bestemme hvilket album billedet skal ligge i osv. Du behøver ikke udfylde en eneste af felterne, så hvis ikke du ved hvad du skal skrive, trykker du bare save.

4. Nu er du klar til at sætte dit billede ind i dit indlæg. Når du holder musen hen over et billede i dit album, vil en lille fane dukke frem med forskellige koder til billedet. Kopier den, der står ved direct link. Man kan også bruge HTML Code, som kan sættes direkte ind under rediger html i et indlæg, men jeg har valgt også at vise denne metode.

5. Åbn dit indlæg og tryk på tilføj billede. Kopier koden ind i feltet under webadresse, og du kan nu overføre dit billede til dit indlæg. Og så er du sådan set færdig, sværere er det ikke. Det skal dog lige understreges, at Photobucket ikke kan gøre dine billeder større, men blot bevarer dine billeders originale størrelse, som blogger ellers ville gå ind og lave mindre, hvis man overfører sine billeder direkte fra computeren. Hvordan får jeg så mine billeder til at have præcis samme størrelse? Jo, det er meget simpelt. Jeg redigerer dem simpelthen, så de har præcis den samme størrelse inden jeg uploader dem via photobucket.

12 kommentarer:

 1. Awesome, thanks a lot;)

  http://toutstyle.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Har købt et par shoe biz støvler magen til dine og ville høre, hvordan du synes de er str. Synes nemlig, de er lidt store og er meget i tvivl om, jeg skal tage min normale str. (37) eller gå en str. ned? :)

  SvarSlet
 3. Anonym: Jeg synes de er helt normale i størrelsen. Man skal jo tænke på, at man måske får brug for at have et par tykke sokker på til vinter. Du skal selvfølgelig føle dig tilpas i dem, men jeg tog dem i min normale størrelse. :)

  SvarSlet
 4. Fedt. Tusind tak.

  kirijo.blogspot.com

  SvarSlet
 5. vil du så ikke også forklarer hvordan du laver collager? fx jeg prøvede at lave en på photobucket - men så fx en bluse og en kjole jeg vil vise - dem kan man kun se halvt, også selvom jeg laver dem helt 'tiny'.

  Mvh
  pernille

  SvarSlet
 6. Pernille: Det har jeg også tidligere lavet en guide til. Forstår ikke helt, hvad du mener, men du kan se guiden her: http://pagik.blogspot.com/2009/07/billedguide.html

  SvarSlet
 7. Hvilken skabelon bruger du på din blog. Den er meget enkel, hvilket jeg godt kan lide :)

  SvarSlet
 8. Kig her: http://pagik.blogspot.com/2010/01/layout-guide-hvordan-er-det-liige-man.html

  SvarSlet
 9. Hej.. din guide er rigtig god. men nu har jeg bare et problem.. hvorfor bliver der skåret en masse af mine billeder i højre side, når jeg udgiver dem?..

  - Helene :)

  SvarSlet
 10. Det er sikkert fordi dit layout er for lille til de store billeder. Prøv at kigge min layout guide (linket står ovenover), og se om den kan hjælpe dig til at se, om din indlægsbredde er ligeså bred som billederne - ellers vil billederne, som du selv oplever, blive skåret af i siden.

  SvarSlet
 11. hej..
  Når man skal lave en collage i photobucket. Skal man sætte billederne ind i photobucket først ?
  kommer det ikke til at fylde meget , eller kan man bare slette dem bagefter?

  og hvor er det man kan se hvor meget plads man har brugt ?

  Hilsen Anna

  SvarSlet
 12. Anna Lei: Jeg ved ikke hvordan man laver en collage i photobucket, så det kan jeg desværre ikke svare på. Jeg laver mine collager i photoshop. Med hensyn til plads så kan du se det når du uploader, så vidt jeg husker. Som sagt har jeg betalingsprofil nu, så jeg kan egentlig ikke svare på det, men hvis du ikke kan finde det anbefaler jeg at bruge photobuckets hjælpe support.

  SvarSlet