onsdag den 15. september 2010

I'm back!!


Juhu, så har jeg endelig fået mig en mac pro og er nu klar til at blogge igen! Der går dog nok lidt tid før det hele kører på skinner, for jeg skal lige lære computeren at kende, og så skal jeg også vente på at posten kommer med photoshop, så jeg kan begynde at redigere billeder igen (jeg fatter ikke iphoto!!!!). Og som Sidsel, vil jeg også gerne høre, om nogen af jer har gode råd til en mac begynder. :)

21 kommentarer:

 1. Tillykke med den! Jeg er allerede ellevild med mit køb :)

  SvarSlet
 2. et lidt mystisk råd: DONT PANIK!
  jeg købte min mac for ca. to år siden, og da jeg skulle finde ud af alle de besværlige ting man kunne, og hvordan den virklede i forhold til en pc, gik jeg i panik (det var så besværligt)! men man skal ikke gå i panik, bare tag dig god tid - for det faldt mig faktisk ind at en pc computer er dobbelt så besværlig som en mac. en mac er 100 gange mere brugervenlig. men skal bare bruge et par dage, og så sidder det der bare. jeg vil aldrig bruge pc igen, en mac er meget lettere! :D

  SvarSlet
 3. Hvis du er interresseret i fine gadget og andre finurlige ting, som lyserøde mapper til dit skrivebord, så kan du finde mange gratis applikationer inde på http://www.apple.com/downloads/macosx/icons_screensavers/
  Der er mange sjove ting, hvis du skal pimpe den ;-)

  S

  SvarSlet
 4. jeg ville undgå iphoto, hvis jeg var dig. billederne bliver ofte i vildt dårlig kvalitet.

  SvarSlet
 5. Det er ikke så svært.. Som de andre siger, brug nogle dage på at lære din mac at kende. . Og hvis der er noget man er i tvivl om, så søg på nettet. .

  Bare af ren nysgerrighed, hvad ga' du for dit photoshop ?

  SvarSlet
 6. Du skal lære alle de gode genveje, og når de så ligger naturligt til dig gør det alt ved computer-bruget lettere! Den gamle æble knap, hvor der nu står cmd på (er alligevel ikke så com-nørdet at jeg kan navnene på de forskellige knapper) bruger jeg hele tiden, selvfølgelig med tilføjelser af div. bogstaver. æble+T: nyt faneblad, æble+W: når man lukker en internet side uden at slutte hele safari af, æble+R: opdater en side, og æble+Q: luk program. Jeg vil anbefale dig at nørde lidt rundt i systemindstillingerne og omdanne instillingerne så de passer præcis til hvad du syntes er lettest.
  TILLYKKE MED DEN! Det bliver din bedste ven, det kan jeg love dig for!

  SvarSlet
 7. Tak for rådene, kom gerne med flere! :)

  Julie: Jeg købte det på apples hjemmeside til 775 kr. pp. Så det er ikke fordi, jeg har fundet det et hemmeligt sted til en vild pris.

  SvarSlet
 8. Kære Pernille.
  Vil du være sød at ligge et link op til hvor du har købt photoshop til den pris henne hos apple? Det lyder umiddelbart ekstremt billigt :) og hvilken udgave er det?
  - Caja, cajasays.blogspot.com

  SvarSlet
 9. Det er den nyeste udgave Elements 8.0, og det er den samme pris som på Adobes hjemmeside. Eneste forskel er bare, at portoen er billigere hos apple. Link: http://store.apple.com/dk/product/TX232Z/A?fnode=NDQ5MDg0MA&mco=MTA4NzUwNDE

  SvarSlet
 10. Nu så jeg lige, at der står "ships 3-4 month" - dengang jeg bestilte, fik jeg en mail på, at jeg ville have den d. 20-22 september. Så måske jeg fik en af de sidste pakker de havde på lager?
  Men på Adobes hjemmeside findes pakken her: https://store2.adobe.com/cfusion/store/html/index.cfm?store=OLS-DK&event=displayProduct&categoryPath=/Applications/PhotoshopElementsMac&distributionMethod=FULL

  SvarSlet
 11. Nu ved jeg ikke hvad du har tænkt dig at bruge af skriveprogrammer osv.
  Men jeg vil anbefale dig at installere word office pakken, for det der iWork er lidt avanceret, når man er vant til det gode gamle word. Så er du også sikker på at dine dokumenter kan åbnes på andre computere, der ikke er Mac.

  Men da det normalt er lavet til windows styresystemet, vil jeg HELT klart anbefale dig at bruge CrossOver - det er et program der tillader dig at installere alt muligt, som normalt kun passer til windows. Fx også ordbøger osv. Efter free trial skal man købe det, men det er så meget pengene værd i længden :)

  SvarSlet
 12. Signe: Nu har jeg allerede købt og installeret iWork. Desuden er jeg rimelig sikker på, at man godt kan gemme iWork i et format, som kan åbnes i windows, det fik jeg i hvert fald at vide i butikken. Jeg skal bare lige have fundet ud af hvordan man gør..

  SvarSlet
 13. Og lige noget der er helt uundværligt når man er Mac-bruger :)

  4 fingre på trackpad kan bruges til at rykke rundt på vinduet.
  Hvis du fx. kører 4 fingre nedad, får du alle vinduer frem i firkanter, så du har et overblik over hvad du har kørende. 4 fingre op igen laver det tilbage til normal. Og hvis du lige hurtigt skal ud på skrivebordet kan du køre 4 fingre opad. Lidt svært at forklare helt, men prøv det, så går det hurtigt op for en :)

  SvarSlet
 14. Det lyder lidt avanceret, men det må jeg da prøve. :) Og efter lidt frem og tilbage fandt jeg ud af hvordan man gemmer dokumenter i iWork som word dokumenter, så det kan sagtens lade sig gøre. :)

  SvarSlet
 15. Pernille du bliver SÅ glad for den! Man får et helt helt andet forhold til en mac end til en pc, ved ikke hvorfor, men det er rigtigt!
  Iphoto er super nemt, men hvis du er god til photoshop er det jo stadig et meget federe program. Jeg selv fatter hat af photoshop og synes, at Iphoto er det nemmeste i verden.
  Husk at installere aktive hjørne under systemindstillinger. Det gør livet hundrede gange nemmere, når man har gang i en million ting på én gang. Du skriver endelig hvis du har spørgsmål til den. Jeg er blevet okay ferm med en mac, og har en kæreste der vidst godt kan skrive macnørd på cv'et:)
  Endnu engang tillykke!! :)

  SvarSlet
 16. Tillykke med computeren.
  jeg har selv en mac og jeg er så, så, så glad for den!!

  jeg vil høre dig.. jeg ved du er den heldige ejer af nogle dyre acne sko. Jeg overvejer nemlig et par, og jeg vil høre dig, om de er gode at gå i, om kvaliteten er i orden osv?

  elsker bloggen du har.

  //Carla

  carlablixt.blogspot.com

  SvarSlet
 17. Er den hvid? Det ser sådan ud på billedet.
  Jeg vidste ikke, man kunne få pro i hvid..

  :-)

  SvarSlet
 18. Louise: Det vil jeg da lige afprøve. Tak for det. :)

  Carla: Jeg har været så glad for de Acne sko jeg har, og jeg synes kvaliteten er helt i top. Dog er det en god idé lige at forsåle dem hos en skomager, så de holder endnu længe. Men sådan er det jo med så mange sko. :) Men jeg synes næsten at man kan mærke det med det samme, at det er god kvalitet, når man ser og prøver dem i virkeligheden. Jeg kan kun i hvert fald kun sige go for it!

  Anonym: Den er sølv, det er vist bare lyset. :)

  SvarSlet
 19. hej pernille.

  mange tak for svaret :)

  //Carla

  SvarSlet
 20. Louise: du skrev noget med at Huske at installere aktive hjørner under systemindstillinger.
  hvad mener du med det? jeg har nemlig selv anskaffet mig en mac fornylig og jeg elsker den allerede, skal bare lige lære den at kende ordentligt?

  er der andre ting som ville være gode at installere?

  Pernille: TILLYKKE med den :)

  SvarSlet