onsdag den 8. juli 2009

Billedguide

Der er efterhånden flere der har spurgt efter hvordan jeg laver mine billeder, hvor jeg er flere på et billede, så nu har jeg lavet en hyggelig lille guide til hvordan jeg lavede billedet fra forrige indlæg - man har vel ikke sommerferie for ingen verdens nytte. Guiden er lavet i Adobe Photoshop Elements, da det selv er det program jeg bruger.

1. Jeg starter med at åbne de billeder jeg vil bruge og gør derefter billederne lidt mindre, dog ikke ligeså små som de til sidst skal være, da de dermed er nemmere at arbejde med. I dette tilfælde reducerede jeg billederne så de havde en højde på 1000 og en bredde på 1500.

2. Når jeg har valgt det billede jeg vil bruge som baggrund, det blev i dette tilfælde billedet med blazeren, kan jeg gå i gang med at klippe det andet billede ud. Dette billede viser et værktøj, kaldet magic wand toolk, som markerer områder af den farve man trykker på. Dette værktøj kan være smart hvis man har en stor flade i samme farve, men som regel får den lidt for meget med end hvad man har brug for.

3. Nu kræver det tålmodighed, hvis man vil have et godt resultat. Ved brug af værktøjet "lasso" (ja, det hedder den), kan man tegne det op, som man gerne vil have markeret - og det kræver både præcision og god tid - det er her det er en fordel, at man stadig har bevaret billedet i en stor opløsning, så man kan zoome ind uden det bliver for grynet. Har man lavet en fejl og fået for meget med, skal man blot vælge "subtract from selection", og så kan man fjerne noget af det man har markeret. Husk dog at vælge "add to selection" igen, når du skal markere videre.

4. Nu er alt det jeg gerne vil have med markeret og jeg kan kopiere billedet og sætte det ind i det billede jeg har valgt som baggrundsbillede.

5. Når jeg har flyttet det kopierede billede ind hvor jeg synes det sidder godt i forhold til baggrundsbilledet, vælger jeg værktøjet "marquee tool", den stiblede firkant, hvor jeg markerer det, som jeg gerne vil have skal være det endelige billede. Når det er valgt, kopierer jeg som "copy merged", da jeg ellers kun vil få det øverste lag med, og åbner et nyt dokument (ctrl.+n), hvor jeg sætter det kopierede ind (ctrl. + v).

6. Nu skal billedet bare gøres mindre, som jeg gjorde ved første punkt, så det passer ind i ens layout, og så er billedet faktisk færdigt. Jeg plejer dog at slutte af med at gøre billedet skarpere under filter og så sharpen.

7. Så skal billedet bare gemmes. Jeg plejer at gemme mine billeder under "save for web", da man her kan bestemme filtypen og hvor meget det skal fylde.
Jeg håber denne guide er en hjælp til alle dem derude der sidder og ønsker at lave de samme slags billeder som mig. Det kan måske se lidt besværligt ud, men efter lidt øvelse går det som en leg. God fornøjelse. ;)

13 kommentarer:

 1. Tusind, tusind tak.. du er genial til at tænke over, hvad folk vil se.. hææh.

  .. nu skal jeg bare have anskaffet mig photoshop. Suk. :)

  /Helle

  SvarSlet
 2. Hvad kostede dit photoshop program? :-)

  SvarSlet
 3. rigtig god guide, tak :)
  du er godt nok god, det ser vildt svært ud i mine øjne :P

  SvarSlet
 4. Dejligt at høre at I kan bruge guiden. Og tak for rosen. Men ja, det kræver nok lidt øvelse, har selv haft det her program i flere år, så har haft masser af øvelse. :)

  Til dem der er interesserede i at købe photoshop, tjek denne side:

  http://www.pricerunner.dk/sp/photoshop_elements.html

  7'eren er en meget nyere version af den jeg har, da mit program kun er version 3, men rent brugermæssigt plejer der ikke at være den store forskel - så vidt jeg ved, har kun haft to forskellige versioner. Men derfor tror jeg godt man kunne bruge denne guide til en nyere udgave.

  SvarSlet
 5. ...Pernille... Skal du ikke snart af med de bukser?? Jeg lader dig ikke være i fred før du gir' slip på dem!! ;)

  Ej - tak for guide. Jeg bruger selv gratis-programmet GIMP, men der er de samme funktioner - det er nu godt legetøj sådan noget teknik!

  SvarSlet
 6. Haha, ikke foreløbig.
  Tusind tak for det tip, det er jeg sikker på at der er mange der sætter pris på. :) og ja, det er fantastisk legetøj. :D

  SvarSlet
 7. Bruger du også dette program til at sammensætte en collage med tøj fx?

  SvarSlet
 8. Hej Helle.
  Det gør jeg, det er præcis de samme værktøjer man bruger. De kan bruges til alt. :)

  SvarSlet
 9. Rigtig mange tak!

  Har spurgt på flere blogs hvordan de egentlig gør, da jeg selv er et nu. Og nu er der endelig en der faktisk en der kommer med et svar:D

  Ps. Fed blog

  SvarSlet
 10. Tak! Det var jo svaret på mine bønner - sådan cirka :o) Har været ved at få spat over ikke at kunne finde ud af at klippe/klistre i billederne - så din guide er jo helt fantastisk!

  SvarSlet
 11. Tak for jeres kommentarer, det er dejligt at høre at den kan hjælpe. :)

  SvarSlet
 12. Skønt med en guide. Det ser rigtig fint ud. Jeg bruger også selv Ps version 3, tror jeg, men kan ikke så mange tricks endnu. F.eks. kan jeg ikke engang lave en collage! Tsk, tsk. Måske kan du også liiiige lave en guide over det? ;o)
  Du ser skøn ud, og så i øvrigt - tak for en fin blog. :o)

  SvarSlet
 13. Beam today: Det er jo faktisk en collage jeg laver her, så det er helt samme principper. :)

  SvarSlet