lørdag den 23. april 2011

Hvid chokolade cheesy cake med hindbær


I går blev det tid til at afprøve en af opskrifterne fra Raw Cake bogen, som jeg fik i fødselsdagsgave. Eller faktisk har jeg jo allerede tidligere prøvet bogen af, men nu syntes jeg, at jeg ville prøve en af de mere avancerede kager - og det blev så denne raw fortolkning af en cheesecake. Det er en kage i den dyre ende, især hvis man som mig skal ud og investere i stort set alle ingredienser, men til gengæld smager den også rigtig godt. Ifølge opskriften skal man bruge en springform på 16 cm i diameter, men da det mindste jeg havde var en silikoneform på 19 cm, brugte jeg den og lavede en lidt større portion i stedet. Men her kommer opskriften til en form på 16 cm (med mine tilføjelser):

Kagebund:
1 dl paranødder
1/2 dl dadler, uden sten
1 tsk kokosolie
1/2 dl kokosmel

Fremgangsmåde: Hak nødderne groft og blend derefter dadlerne med kokosolien. Jeg syntes det var lidt besværligt at blende så lidt, så jeg hakkede i stedet dadlerne så fint, jeg kunne, og rørte det derefter sammen med kokosolien. Rør nu nødder og kokosmel sammen med dadelmassen, beklæd bunden af formen med bagepapir og fordel massen deri. Stil den koldt (køleskab) mens du tilbereder det næste.

Cheesycreme:
5 dl cashewnøder udblød i vand i mindst en time (!!)
1/2 dl vand
1/2 dl citronsaft
1/2 dl agavesirup
1 dl kokosolie
1/2 dl kakaosmør
1 tsk vaniljepulver
3/4 tsk himalayasalt (eller bare almindelig salt, hvis du ikke går så meget op i at det er 100% raw food)

Fremgangsmåde: Blend først cashewnødder med vand og tilsæt derefter citronsagt, agavesirup, kokosolie, kakaosmør, vaniljepulver og himalayasalt og blend. Kakaosmøren var helt hård, så jeg valgte at gøre den blød i microovnen først (ikke særlig raw food venligt, but well). Hæld dernæst cremen over nøddebunden og stil den tilbage i køleskabet eller fryseren.

Hindbærpuré:
3 dl friske eller frosne hindbær
3 spsk agavesirup
2 tsk fintmalede HUSK psylliumfrøskaller

Fremgangsmåde: Blend hindbær, agavesirup og psylliumfrøskaller og hæld puréen over den stivnede kage og stil den i fryseren. Når kagen er helt frossen, kan du tage den ud af formen - at putte den i en silikoneform i stedet for en springform kan faktisk virkelig anbefales. Stil den på et fad i købeskabet, og når den er tøet op, er den klar til blive spist. Ganér evt. kagen med frisk frugt inden servering.

13 kommentarer:

 1. NØj hvor ser den lækker ud :D

  Mvh. Michelle-Marie

  SvarSlet
 2. årh cheesecake! det ser godt nok lækkert ud! :)

  SvarSlet
 3. Ohr det ser godt ud!:)

  //katarzyna

  SvarSlet
 4. Øiij, lækker kage! den ser knaldgodt ud!

  SvarSlet
 5. Den kunne jeg da godt lige spise et stykke af! :) Men ja, der er godt nok mange specielle ingredienser!

  SvarSlet
 6. Hvor ser den lækker ud! Den tror jeg helt klart jeg skal prøve :-)

  xx

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Hold da magle, den ser lækker ud. Nød godt af dine brownies tidligere, så mon ikke også at denne her falder i god jord :) Tak for en blog med alt hvad hjertet kan begære i så mange forskellige genre.

  -Frida

  SvarSlet
 9. tusind tak for alle de søde kommentarer! Og jeg kan helt klart anbefale at kaste sig ud i at lave den, selv på tredjedagen er den værd at spise - dog ikke ligeså god som på selve dagen den blev lavet selvfølgelig. :)

  SvarSlet
 10. Okay, den skal være mit næste projekt fra den bog. Jeg har lavet cupkagerne og de var også meget dejlige. Skønt at se den lavet i virkeligheden den smukke kage, nu tør jeg også godt give mig i kast med den...

  SvarSlet
 11. Anja: Dejligt at kunne give inspiration videre. Jeg har også tænkt meget på de cupcakes, så det kunne være det skulle være mit næste projekt. :)

  SvarSlet
 12. Oh, my! It's sooo pretty:) Virkelig lækker blog du har.

  Kig gerne forbi hos mig; Jeg er helt ny blogger, og kunne godt bruge lidt konstruktiv kritik:)

  SvarSlet