søndag den 20. december 2009

Brændte mandler


Her kommer lige et par stemningsbilleder, fra da jeg lavede brændte mandler i eftermiddags. Jeg ELSKER virkelig brændte mandler, men har aldrig selv prøvet at lave dem, så nu skulle det altså være. Det gik faktisk over al forventning og de kom til at smage rigtig godt. Min tommelfinger har dog desværre lidt en smule overlast, da jeg i al ivrighed tog fat i en brændende varm mandel - mindre klogt.

Opskrift:
Jeg har brugt 200 g mandler, 300 g flormelis og 1 dl vand.
Start med at "vaske" mandlerne i vand og tør dem af i køkkenrulle. Bland derefter mandler, flormelis og vand i en gryde (jeg var fristet til at bruge en pande, men det er faktisk meget nemmere i en gryde). Sæt det over komfuret og lad det koge indtil al væsken er koget ind - rør hele tiden imens. (dette kan tage noget tid) Når væsken er koget helt ind bliver sukkeret gråligt og så skal man blive ved med at røre, stadig med varme, indtil sukkeret begynder at smelte, og ligger sig som en glat blank overflade på alle mandlerne (som på billederne). Nu er mandlerne færdige og kan lægges over på et stykke bagepapir eller lignende. Det var her jeg brændte fingeren - så husk, de er stadig hammervarme. Husk at skille mandlerne ad med en gaffel, mens de stadig er varme, så ikke de klumper sammen. Nu skal de bare køle af og så er de klar til at blive spist. As simple as that!

5 kommentarer:

 1. Hallo mand - hvordan gør man det? :D Jeg tænkte over det den anden dag da jeg følte mig godt snydt af mandeldamen der smilende sagde 40 kr for en lille bitte pose... Hvordan hvordan hvordan?

  SvarSlet
 2. Hvor ser de bare hyggelige ud :) Gode billeder!

  SvarSlet
 3. MUMS! MUMS! MUMS!
  Det ser vildt skønt ud! :).
  Haha, Emilie sådan har jeg det også altid når jeg køber brændte mandler på torvet eller lignende steder :P ..
  Kh. Emilie
  www.pigefraprovinsen.blogspot.com

  SvarSlet
 4. nøj det ser lækkert ud. kunne også godt tænke mig opskriften!!!! :D troede ikke man kunne gøre det selv..

  SvarSlet
 5. Så har jeg skrevet opskriften i indlægget - god fornøjelse. ;)

  SvarSlet