søndag den 8. november 2009

Berlinmurens fald


Hvis der er noget der virkelig fascinerer mig, så er det Berlin. Folk har en tendens til ikke at forstå mig, men jeg synes virkelig at det er verdenshistorie uden lige. Selvfølgelig var det umenneskeligt og det skulle aldrig have fundet sted, men hvis det ikke havde været for Berlinmuren havde Berlin aldrig været den by den er i dag. Det er svært at forklare, men jeg bliver virkelig rørt, når jeg ser billeder og filmklip fra tiden under muren og under dens fald. Det er på en måde vildt syrealistisk, at det fandt sted i så mange årtier, det er virkelig ikke til at forstå at det kunne lade sig gøre. Måske er det grunden til, at jeg har et så stort ønske om at rejse til Berlin når jeg er færdig med gymnasiet til sommer. Ikke for at sådan bo der permanent - men for at opleve byen, sådan rigtigt.

Image found on art:21.

4 kommentarer:

 1. Berlin er også en fantastisk by - den har en helt speciel charme over sig. Jeg synes også at det er en spændende del af historien, og jeg skal rent faktisk til foredrag med skolen hele dagen i morgen, hvor det handler om Murens fald. :)

  SvarSlet
 2. Du er ikke alene om at blive rørt, når du ser billeder fra Murens fald; det bliver jeg også. Så et program forleden, hvor man gennemgik forløbet frem til grænserne blev åbnet - og der sad jeg med en klump i halsen. Men nu er jeg også så gammel, at jeg faktisk kan huske den aften det skete, så måske det også har lidt med det at gøre ;-) Men det er super spændende - og Berlin er en fed by.
  /Hald

  Ps - dit indlæg inspirerede mig til et lille Berlin Murs indlæg, så tak for det :)

  SvarSlet
 3. Kom herned og bo. Byen skal opleves på hvert et hjørne, hver en hyggelig café, hver en fest, hver en smøg, hver en genbrugsbutik, hver en slimet tyskerfyr... byen udvikler sig til ens største kærlighed, en evig forelskelse jeg personligt ikke selv regner med at slippe væk fra igen. Det er en elskelig virus der vokser i ens krop, inficerer hver en celle.
  Mauerfall-jubilæet bliver fantastisk at opleve. Jeg tror, at Berlin kommer til at syde.

  SvarSlet
 4. Hvor er det dejligt at høre at Berlin rører så mange, det er jo virkelig en fantastisk by.
  Ida - jeg kan love dig for at jeg nok skal komme derned på et eller andet tidspunkt. ;)

  SvarSlet