søndag den 22. november 2009

Ny header, kan I lide den?

Eller jeg ved ikke om man kan kalde det jeg havde før en header, men nu har jeg i hvert fald fået lavet en. Jeg flere gange haft lyst til at lave en ny header, men har været fuldstændig tom for idéer. Jeg ved ikke, om jeg er helt tilfreds med den her, synes måske godt den kunne have været lidt mere enkel, men alligevel synes jeg den rammer bloggen meget godt. Hvad synes I? Jeg har dog et irriterende problem! Billedet er ikke ligeså skarpt, som det er i virkeligheden, hvilket gør at skriften bliver lidt utydelig, åååhhh!! Har prøvet alt muligt, men intet ser ud til at virke. Nogen der kan hjælpe mig? Kan man sætte billedet ind direkte i html-koden for layoutet i stedet for eller sådan noget? Og hvordan gør man så det? Og nu et andet spørgsmål: Hvordan får jeg den tykke streg til at være nedenunder underskriften og ikke ovenover?

27 kommentarer:

 1. Den er fantastisk! Ih, hvor er den fin, Pernille!

  SvarSlet
 2. Love love love! Den er virkelig flot Pernille! (;

  SvarSlet
 3. Den er altså rigtig fin :-). Men synes det er synd, at du har valgt det samme billede til headeren og det der lille beksrivelses billede. Eller hvad man nu kalder det.

  SvarSlet
 4. Tusind tak. :)
  Ja, det synes jeg også er lidt træls. Det var slet ikke meningen. Havde egentlig bare lavet et nyt lille billede, og så tænkte jeg at jeg også kunne bruge det som header. Så nu må jeg til at finde ud af hvad jeg skal bruge som lille billede i stedet..

  SvarSlet
 5. Jeg synes, at den er virkelig fin :-) Den burde du beholde! Og så synes jeg også at det giver en bedre effekt at stregen er over indlægstitlerne. Bare min mening ;-)

  SvarSlet
 6. I like. har du prøvet at uploade headeren til flickr eller lig. også uploade den til blogger via en af dem, det plejer at hjælpe en smule. Ellers er det måske dine farver i photoshop der skal instilles til "net farver" - jeg kan ikke huske hvad den rigtige betegnelse er..

  SvarSlet
 7. Super fedt header, virkelig personligt!
  //dagmar

  SvarSlet
 8. Ida - Jeg uploadede den via photobucket, så det burde ikke være det. Men det er rigtig underligt. Der plejer nemlig aldrig at være nogen forskel på de billeder jeg ligger ind, hvor jeg også bruger photobucket. Så det er nok måden jeg har lagt det ind på, måske. Ej jeg ved det virkelig ikke. Men det er bare så ærgerligt.

  Dagmar - tusind tak, det var også det jeg stræbte efter. :)

  SvarSlet
 9. Hej Pernille.
  Måske er det fordi billedet du har uploadet er større end det billede blogger lægger ind. Jeg tror det er en bredde på 1022 i dette layout.
  Kan det passe?

  Stregen der er over overskriften er garanteret defineret i din CSS, som du kan redigere derinde hvor du ændrer blogdesign i HTML. Hvis den f.eks hedder bottom-border eller bottom-margin eller noget i den stil er det blot at kalde den top i stedet...

  Tak for din gode blog! :)

  SvarSlet
 10. Caterpillarcat - Tusind tak for dit svar. Det var det først, men så ændrede jeg det så det passede med samme størrelse med billedet. Men det kan være jeg ikke har fået det ændret alle steder, det må jeg lige kigge efter.
  Og det med stregen, jeg har nemlig ændret den til border-top, og så kom den så til at være der. Ved ikke rigtig hvad jeg ellers skal kalde den.. :)

  SvarSlet
 11. Nu har jeg gjort den ligeså bred som billedet, men den er stadig uskarp, ÅH det er da åndssvagt.

  SvarSlet
 12. det ser så fedt ud! vil virkelig gerne vide, hvordan du har lavet det, for er selv elendig til at lave dem :s .. og er også helt tom for idéer xD

  millemilla.blogspot.com
  paaminhylde.blogspot.com

  SvarSlet
 13. super fed header! kunne også godt selv trænge til en ny, men jeg er ikke så fiks til alt der computer-halløj ;)

  SvarSlet
 14. Hey Pernille.
  Den er kanon fin!

  Hvordan laver man overhovedet sådan en streg, det har jeg tænkt meget over.

  Lea.

  SvarSlet
 15. Og det er det rigtige sted? Hvordan ser din CSS ud i den del der hedder 'posts'?

  Hvis du uploader billedet direkte til blogger, ændrer det så noget i billedkvaliteten?

  SvarSlet
 16. Jeg synes den er rigtig fed :)

  SvarSlet
 17. Super flot. Godt arbejde, Pernille :)

  SvarSlet
 18. Læser du også modeblogs? Så hjælp os lige med vores projekt, og svar på et par spørgsmål på dette link:

  http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=hB9yTEjz_2fNO8JkXgqxa_2bhQ_3d_3d

  Kh. Line

  SvarSlet
 19. Tusind tak for de mange søde kommentarer. :)

  Caterpillarcat - Det sted jeg ændrede den hedder den:
  .post {
  margin:.5em 0 1.5em;
  border-top:8px solid #000000;
  padding-bottom:1.5em;
  }
  Ved ikke om det hjælper?
  Det plejer det at gøre, meget endda. Jeg har dog ikke før prøvet at uploade en header, men med billeder i indlæg bliver de altid meget mindre og ofte også i dårligere kvalitet.

  SvarSlet
 20. Lea - jeg har ændret i html i layout, som du kan se i ovenstående indlæg. Hvis det da er til at gennemskue. :)

  SvarSlet
 21. Åh ha, så ved jeg snart ikke med det billede. Der er den mulighed at du forsøger at ændre skriften til en webfarve (hvis du bruger PS, kan du gøre det inde i farvevælgeren), men da det er et billede burde det nu ikke rigtig gøre nogen forskel. Hvis du kender nogen der har deres eget domæne, kan du prøve at få dem til at hoste billedet. Så sker der i hvert fald ikke noget med kvaliteten.

  Med hensyn til stregen - hvis du tager den linje i din CSS .post der hedder
  border-top:8px solid #000000
  og flytter den ind i den del der hedder noget i retning af date-header eller h2.date-header eller noget i den stil, så skulle den gerne flytte den op over dine datoer...

  SvarSlet
 22. Nu har jeg uploadet billedet via photobucket, så det burde vel være det samme som fra et andet domæne.
  Men jeg fik til sidst den der streg til at virke, men så syntes jeg det så helt mærkeligt ud, så må lige lege lidt mere med det når jeg får tid.
  Men TUSIND tak for din hjælp. :)

  SvarSlet
 23. synes virkelg, det er så pænt, at jeg sidder og overvejer, om jeg mon kunne få dig til at lave min xD

  SvarSlet
 24. Hej Camilla, jeg vil meget gerne lave en header til dig, men som det ser ud lige nu har jeg simpelthen ikke tid. Desværre.

  SvarSlet
 25. Hej!
  Flot header. Synes nu billedet i din "Om Mig" er endnu bedre til din header. Du kigger læseren direkte i øjnene og etablere mere en "person", man vil læse videre om. Attituden på billedet er også mere gådefuldt og moderigtigt.
  Hvilket program har du lavet headeren med?
  Er det et program der følger med blogspot?

  SvarSlet
 26. Minibach - Tak for det, faktisk var det lidt tilfældigt at det blev det billede som header. Havde det før som "om mig" så det billede jeg nu har "om mig" lavede jeg først bagefter, så ikke jeg skulle have det samme billede i headeren og om mig.
  Jeg har lavet det i Adobe Photoshop. :)

  SvarSlet