tirsdag den 29. juni 2010

Hvad skal jeg se i London?

Image via London Travelogue
Ja, overskriften siger jo egentlig det hele. Mens den står på Roskilde alle vegne, kan jeg jo passende bruge dagene på at høre jer andre, hvilke steder og butikker i London, der er værd at besøge. Det eneste som jeg er fast besluttet på er Camden og selvfølgelig Urban Outfitters - hvis nogen har været i de forskellige Urban Outfitters i London og ved hvilken af butikkerne der er bedst, så lytter jeg også meget gerne. Og hvis nogen kender gode loppemarkeder eller måske søde cupcakes butikker, så er det også bare med at skrive!

22 kommentarer:

 1. En sikker vinder er også American Apparel i Camden, for den er ikke så stor, men den er rigtig god, og har alle de gode ting. :-)
  Ellers så kan jeg anbefale Gloucester Road og området omkring. Både fordi det er rigtig pænt og hyggeligt, men også fordi der er en billig biograf og nogle anderledes forretninger (nogle ret kiksede, men kikset er jo det nye black ;-) )

  SvarSlet
 2. Urban Outfitters på Oxfordstreet (lige ved siden af Topshops flagshipstore!!) er rigtig stor. Der er virkelig guf at finde. Ikke mindst i deres vintage afdeling. Mener butikken er på 4 etager, og det er jo ikke dårligt :)
  Af cupcake butiker er Hummingbird Bakery i Notting Hill virkelig fin. Helt sikkert et besøg værd.
  Håber du får en god tur :)

  SvarSlet
 3. Covent Garden Market er så hyggeligt! :)

  SvarSlet
 4. Primark på Oxford Street. Jeg har lige været i London, og jeg købte sindssygt meget i den butik, fordi ALT er virkelig billigt! Altså vi snakker smykker, sko, tøj og punge etc. til 30 kr. over det hele. Selvfølgelig er der også ting der koster over, men 40-60 kr. for et stykke tøj dør man næppe af. Tværtimod!

  SvarSlet
 5. Picadilly Circus, Oxford Street, Hyde Park, Buckingham Palace, St. Pauls Cathedral, London Eye, Covent Garden. Evt. en musical i Londons West End :D

  SvarSlet
 6. Hej hej.

  Her skal du shoppe:
  - American Apparel i carnaby street. det var den jeg arbejdede i. det er den flotteste og mest overskuelige.
  - h&m regent street - fordi den er så kæmpestor og altid har nogle ret fine vinduer.
  - Rokit enten på brick lane eller i covent garden. (i det hele taget er der vildt mange vintagebutikker ude ved brick lane.. også beyond retro)
  - Blondie vintage tæt på brick lane.
  Selfridges eller harrods, fordi det bare skal opleves.
  Cos regent street eller covent garden.
  Number 22 (sko) på carnaby street.
  sunday up market i østlondon på brick lane.
  portobello road market om fredagen (mega meget vintage) - nogle siger man skal komme klokken 8 om morgenen for at få de gode ting.. dog har der altid været meget, når jeg har været der senere på dagen.
  - bogforretningerne i soho.
  - Apple megastore, regent street.

  her skal du spise:
  -Yo sushi
  -Sunday up market, brick lane (vildt mange boder hvor du kan få rigtig, stærk thaimad)
  -Pret a manger (til nem frokost)
  -Byron (virkelig lækker restaurant med vildt gode burgere. ligger i soho på wardour street.
  - The horseshoe i hampstead (ligger næsten lige overfor hampstead tube station, hvor de store vinduer står åbent når der er godt vejr. der er ikke en fast menu, så folk sidder spændt og venter, til en fra køkkenet kommer ud med tavlen og sætter den op. traditionel engelsk mad, men lavet på den lækre måde)
  - Pandekagehuset i hampstead. creperie der har været der i laaaang tid.
  - Boheme (soho, old crompton street)
  - Kingly Court ved carnaby street. (her ligger en cupcakebutik der hedder Candy Cakes, hvor en ret god restaurant hører til. i Kingly court ligger også to vintagebutikker).

  her skal du tage hen for hyggens skyld:
  - hampstead og hampstead heath (parken).. her ligger folk og slapper af, soler, spiller musik og læser bøger. er vejret godt bader folk i badesøerne.
  lækkert at bruge en dag der og slutte af med at spise/drikke på Freemasons arms (pub) eller the horseshoe.
  - Regents park.
  - London Fields.
  - Notting hill

  Her skal du tage på pub (også selvom du er med dine forældre)
  - The red Lion. (på kingly street, som ligger mellem regent street og carnaby street. rigtig engelsk pub med rigtige englændere og billige øl + engelsk cider.
  - Freemasons arms

  det her skal du smage:
  - starbucks tall hazelnut latté with cream.
  - shandy (øl blandet med sprite)
  - de sindssygt gode pommes fra Byron.
  - morgenmaden på det økologiske The grocery på Kingsland road 54 i østlondon. (nærmeste tube Old street eller liverpool street.)

  Fedt at opleve:
  - V&A (museum)
  - the lion king musical
  - centrum, soho og østlondon sent om aftenen. Så meget liv og gademusik.
  - brick lane, fordi der er så mange mennesker med godt humør og fed stil.

  Skriv hvis du har flere spørgsmål.
  btw, så er Camden ret syg, medmindre man vil på pub med nogle venner eller på camden market eller camden lock.
  + der er lommetyve over det hele derude især inde i deres American apparel. har set vilde overvågningsvideoer. så pas på dit grej :) skal man selvfølgelig alle steder.

  Urban outfitters på oxford street ved topshop er selvfølgelig nice, men også virkelig, virkelig overcrowded, fordi det jo er den turisterne tager i. Der ligger en ret stor en ude på high street kensington, hvor der også ligger en mindre topshop.. :)

  SvarSlet
 7. du skal se den fantastiske TOPSHOP! den er et besøg hver men også Camden market! Det er super hyggeligt og helt sikkert et besøg værd!
  God tur.

  Smil DItte
  modekolibrien.dk

  SvarSlet
 8. Og så skal du tage på Tate Modern og gå langs Themsen når solen går ned! Åååhhh... Lykkelige minder fra min tid i London!

  SvarSlet
 9. Brick Lane!!
  ... Og se Big Ben og Parlamentet ved nattetide, når det er oplyst - rigtig flot :)

  Håber du får en fantastisk tur :)

  SvarSlet
 10. Anne Sophie Vermehren29. juni 2010 kl. 22.00

  TOPSHOP er en klart vinder - den på Oxford Street.
  Den er helt overvældene STOR, og du kan nemt bruge 4 timer derinde - uden overdrivelse! :D

  SvarSlet
 11. Jeg ville have sagt Camden, men hvis du er fast besluttet på det allerede så er det vel lidt spildt! :)
  Ellers synes jeg du skal se en musical, - det har jeg gjort hver gang jeg har været i London indtil videre. Der er små butikker i teaterkvarteret hvor man kan få last-minute billetter til biograf-billets priser(!) :D
  Hrm. - og så skal du til Soho og spise kinesisk, eller veganer mad synes jeg. Det er på ingen måde den fordanskede version :) - nå ja, og så english breakfast. Jeg var derovre med tre veninder sidste år hvor vi fandt et 5 stjernet hotel og fik lov til at købe morgenmad der en dag. - og på pubs er der faktisk generelt overraskende god mad på trods af hvor snusket der nu end måtte se ud :) Hvis jeg først begynder med butikker så får du mig aldrig stoppet igen, så det er vist det. - og så Hyde park ved speakers corner er normalt et af mine yndlingssteder i byen. og STARBUCKS! :) Apropos cupcakes så er der også en rigtigt god bod på Camden Market.

  SvarSlet
 12. Uha, jeg har været i London en enkel gang og er ikke helt på toppen som C (: - men Topshop SKAL besøges! Forretningen er koloenorm .. jeg var derinde i 2 timer, og nåede kun et hjørne :S

  Bukurije
  http://liloemini.blogspot.com

  SvarSlet
 13. Du skal til Portobello road, der er de flotteste huse i alverdens farver og en masse vintage butikker! Helt klart et sted man SKAL besøge! (-:

  www.mathildeswonderland.wordpress.com

  SvarSlet
 14. en masse af det jeg ville anbefale er allerede skrevet ellers ville jeg anbefale at spise på ed's diner: http://www.edseasydiner.co.uk/ og måske drikke kaffe på bar italia(fordi der er god kaffe og der er en pulp sang opkaldt efter den) og tatty devine butikkerne er fine: http://www.tattydevine.com/boutique/index.php

  SvarSlet
 15. jeg kan klart anbefale at se en musical!! jeg så we will rock you, og den var fantastisk!!! se den! den var virkelig god :)

  SvarSlet
 16. Tilslutter mig sådan set de andres gode tips - vil bare lige nævne, at Primark på Oxford St. åbner lidt før de andre butikker (er næsten sikker på, at det er allerede kl. 9), og selv om det er øv at slæbe på poser hele dagen, kan det altså godt betale sig at være der, når de åbner, for der er crazy senere på dagen;-)

  Og så skal du selvfølgelig i Marc Jacobs på hjørne af Mount Street og Audley Street i Mayfair! Det er, så vidt jeg ved, den eneste MJ i Europa, der fører special items (i hvert fald den med det største udvalg), og der er masser af fine ting, hvis man vil ha' lidt MJ på budget (punge, nøgleringe, t-shirts, stofnet etc.;-)

  Rigtig god tur!

  SvarSlet
 17. Nå ja Prêt á Manger er endelig ikke at forglemme! Fantástiske trekantssandwiches. Vi tog dem To Go da de så bliver billigere og satte os på fortovet ude foran butikken. Det er der ingen der siger noget til =)

  SvarSlet
 18. Og ja, som flere af de andre siger skal du se en musical. Jeg så Dirty Dancing, den var virkelig fantastisk!

  SvarSlet
 19. Du skal helt klart forbi hummingbird bakery! Mmmmm.... jeg flytter derover i næste måned, og jeg ved hvor jeg skal få de ekstra kalorier fra! London er en fantastisk by, glæd dig!

  http://hummingbirdbakery.com/ http://www.facebook.com/HummingbirdBakery?ref=ts

  SvarSlet
 20. Ihh hvor er det laekkert at du skal til London. Jeg bor herovre og studerer paa college, saa jeg har lidt tips du maaske kan bruge.

  - Jeg bor ude ved Canary Wharf som er omraadet med skyskraperne og mange af England's stoerste banker. Det er dog ogsaa et sted med masser af fede butikker, laekre restauranter - og lidt New York stemning. Det tager msx 10 min fra midt London med Jubilee Line til 'Canary Wharf' :-)

  - Hvis du leder efter en god Urban Outfitters vil jeg virkelig raade dig til at snuppe den i Kensington, der ligger taet op af Harrods og en anden gigantisk Topshop. Baade Topshop og Urban Outfitters er altid overfyldte paa Oxford Street med masser af turister - specielt om sommeren!

  - Hvis du alligevel er i omraadet saa tag paa Humingbird Cupcake i South Kensington, den er lille med et vindue fyldt med farverige og fine cupcakes. Den er til at overse og kun besoegt af englaendere i weekenderne. Sidst jeg var der, fik jeg en inspireret af Chanel med to 'C'er paa.

  - Hvis du skal ind og se musical vil jeg viiiiiirkelig raade dig til at se Phantom of the Opera, den aeldste musical i London - eller Love Never Dies som ogsaa er med the Phantom. Total tude kaerligheds 'drama' - og der er garanti for vaade oejne og en god oplevelse. Og saa er billetterne overkommelige i forhold til The Lion King - som jeg synes er lidt for overvurderet.

  - Camden er ikke et omraade jeg normalt bryder mig saerligt meget om, men det er jo en smagssag. Hvis du er vild med punk og total ungdoms rebeller ;-) Camden marked er mest af alt proppet med rock t-shirter og vintage butikkerne er herre dyre. Hvis du skal dertil vil jeg virkelig, virkelig raade dig til at holde styr paa din pung for sidst jeg var der fik min veninde stjaalet ALT, inc. taske og hendes kamera paa et marked der.

  - Sidst synes jeg virkelig at du skal tage paa Tate Modern som er fyldt med moderne engelsk kunst, men ogsaa kunst fra aeldre herrer som de Kooning, Jackson Pollock og lignende. Virkelig fedt gratis museum, hvilket alle museum er.
  Oppe paa den oeverste etage ligger der en superfed restaurant med udsigt over hele London. Mange kommer der bare for at spise frokost :-)

  - Sidst, saa tag at besoeg Primark. Alt koster ingenting, og du vil helt, helt, helt sikkert se MASSER af poser derfra naar du gaar rundt paa Oxford Street. Den er et kig vaerd i 2 etager, selvom der altid er proppet derinde. Ligger taet op af Hyde Park, ved Marble Arch metroen.

  Hav en faaaantastisk tur og jeg misunder dig saadan Roskilde! Gid det var mig!

  Knus
  /Cathrine

  SvarSlet
 21. rundt om oxford street med american apparel, primark og topshop og alle de kommercielle high-street butikker er der altså vildt fedt - kom på en hverdag tidligt om morgenen, ellers kan der godt blive hurtigt proppet. der er mange gode konditorier med fine kager og små, søde caféer, hvis du i shoppepauserne kigger lidt rundt.

  camden var jeg nede ved for et par år siden og der synes jeg, at det var helt vildt fedt - for et halvt år siden var jeg dog i london og dernede, og jeg må sige, at jeg synes det er blevet alt for kendt nu. der er ikke så meget undergrund-miljø i det mere, det virker meget mere opstillet. vintage-butikkerne er blevet rigtig dyre, og markederne er.. ja, overvurderede nu. lidt synd, da det var skønt engang.

  gaderne omkring cheshire street er helt skønne - der er en masse billige, fashionable vintagebutikker med vintage salvatore ferragamo ballerinasko, levi's cut-off's og pallietjakker. i den ene, lidt mere øde, ende af cheshire street ligger beyond retro, som du sikkert har hørt om, og selvom den er lidt uoverskuelig, er det virkelig et besøg værd. de har mange vintage band t-shirts og flotte striktrøjer. selv købte jeg en vintage sailor-jakke, som jeg elsker. hvis du bevæger der lidt ned af dén gade, kommer vintagebutikkerne i et væld på begge sider og i hele det område. de har også mange skønne restauranter, jeg var blandt andet på en italiensk restaurant som så helt utrolig lille ud udenfra, men så snart man gik ned i kælderen, var der en skøn stemning med masser af mennesker, stearinlys og rødvins-farvede vægge. vi bestilte lidt forskelligt, blandt andet en pizza og en pasta-ret, og jeg må sige at det er noget af det bedste, jeg nogensinde har fået. kan desværre ikke huske, hvad restauranten hedder, men når du kommer ned i den modsatte ende af cheshire street i forhold til beyond retro, dér hvor den ender i et t-kryds og så går til højre, så går man lidt op og så ligger den der.

  SvarSlet